3 VOORDELEN VAN EEN 18650-BATTERIJ

3 voordelen van een 18650-batterij

3 voordelen van een 18650-batterij

Blog Article

Tegenwoordig wordt een 18650-batterij gebruikt in een verscheidenheid aan elektronische apparaten, zoals DSL-camera's. Wat deze units zo populair maakt, zijn drie hoofdkenmerken: lange levensduur, hoge energiedichtheid en lage kosten. Op deze drie gebieden leveren deze units de beste prestaties. Hieronder volgt de beschrijving van deze drie voordelen van deze units. Lees verder om meer te weten te komen.

1) Kostenfactor

Wat de kosten betreft, moet u misschien wat meer geld uitgeven om een ​​lithium-ionbatterijpakket te kopen. Maar als u de operationele kosten van deze units vergelijkt met die van de tegenhangers, zult u verbaasd zijn te weten dat de kosten drie keer lager zijn.

Zo kosten benzineauto's drie keer meer dan elektrische auto's. De hoge kapitaalkosten zijn te wijten aan de opname van kobalt en nikkel in het metaaloxidemengsel. Daarom kosten deze eenheden tot 6 keer meer dan uw reguliere loodzuur.

2) Energiedichtheid

De energiedichtheid van een 18650 lithium-ionbatterijpak is een stuk hoger dan die van andere technologieën die er zijn. De energiedichtheid wordt beïnvloed door het opslagmedium. Tegenwoordig zoeken onderzoekers naar een manier om het opslagmedium over te schakelen naar silicium.

In dit herlaadbare 18650 deurbel batterij geval zal de energiedichtheid ongeveer 4 keer toenemen. Een groot nadeel van silicium is dat het tijdens elke cyclus grote krimp en uitzetting kan veroorzaken. Daarom wordt in combinatie met grafiet slechts 5% silicium gebruikt.

3) levensduur:

De levensduur is een ander groot voordeel van deze units. De batterij van je oude laptop gaat niet langer dan een jaar mee. De huidige laptopbatterijen kunnen echter tot drie jaar of langer meegaan. Dit is waarom deze units zo populair zijn bij veel gebruikers en fabrikanten.

Testmethode:

De testfase van deze batterijpakketten kan helpen bij het bepalen van de capaciteit van de cellen, zodat u een pakket kunt vormen. Als u een test wilt uitvoeren, hoeft u alleen maar een voltmeter, vier laden en een RC-oplader te kopen. U kunt uw voltmeter gebruiken om de cellen te testen en de cellen met een waarde onder 2.5 te verwijderen.

U kunt de Intel-oplader gebruiken om de cellen aan te sluiten. Het laadt ze op met een snelheid van 375 milliampère/uur. In dit geval, als u twee cellen aansluit, krijgt elke cel 750. Nu kunt u de capaciteit van elke eenheid vermelden. U kunt ze vervolgens groeperen op basis van de capaciteitsparameter voor gebruik in verschillende batterijen.

Tegenwoordig maken bijna alle soorten belangrijke gadgets gebruik van lithium-ionbatterijen als primaire energiebron. Er is slechts een kleine verandering in de samenstelling van de chemische stof. Op basis van de energiedichtheid en het gebruik kan de levenscyclus van deze units verschillen.

Kortom, dit zijn slechts enkele van de belangrijkste voordelen van dit type batterij. Hopelijk vindt u dit artikel nuttig genoeg om deze technologie beter te begrijpen.

Report this page